woensdag 22 maart 2017

Speelkamer voor jake en justin

In mijn vorige blog van de hertenkop had ik beloofd jullie wat meer te vertellen over mijn plannen in de kinderkamer.
Deze 'kleine' kamer was ooit bedoeld als kleedkamer en studeerkamer. Maar op het bureau lag eigenlijk altijd een berg kleding en niemand die er ooit zat te werken. Uiteindelijk toen ik zwanger raakte van de tweede wilde wij onze slaapkamer op zolder maken en daar hadden we ruimte zat voor een leuk bureau. Hierdoor kwam er ruimte vrij in de 'kleine' kamer en ontstond het idee om onze kledingkasten daar wel te laten staan en van de rest een speelkamer te maken.
Nu heb ik vorig jaar al twee mooie strakke speelgoedkisten gemaakt en hebben we voor Jake zijn verjaardag een leuk tafeltje met stoeltjes (IKEA) en een speelkeukentje gekregen (IKEA). Van sinterklaas hebben de jongens een leuk speelkleed (h&m) gekregen.

Nu is het kamertje zo: 

Waar ik me onwijs aan stoor is de open kast, die net wat dieper is dan de koof en net te breed is want de lichtschakelaar zit er half achter. Dus zo ontstond het idee om zelf een hoge kast te maken met deuren waar bovenin onze mappen kunnen en onderin speelgoed van de kids. En in de hoek naast de speelgoedkisten komt nog een wat smallere hoge kast.
Ik heb laatst voor het eerst achter een naaimachine gezeten en met veel moeite een zitkussen gemaakt voor op de speelgoedkisten (die zal ik binnenkort ook in een blog showen).
Dan wil ik nog een paar leuke planken op de muur en wat accessoires en de speelkamer is af.

Dit is mijn inspiratie voor de speelkamer:


Ik kwam dit soort plaatjes al een tijdje tegen op pinterest en vond de combinatie van het zwart wit met het plywood zo ontzettend stoer dat ik dat wilde gaan gebruiken in de speelkamer.
De kasten ga ik nu maken van mdf, wat ik wit ga schilderen, en met plywood deuren maken met leren handgrepen. Ik hoop heel erg dat dit gaat lukken want zoiets groots heb ik nog niet eerder zelf gemaakt.
Van het weekend wilde ik een begin maken aan de kasten, dit is helaas niet gelukt omdat we twee bomen in de tuin omgehakt hebben en dit nam behoorlijk wat tijd in beslag. Wat ik wel nog heb kunnen doen is de poten voor de kast een leuke kleur gegeven.
Ik hou jullie op de hoogte van de voorderingen en hopelijk kan ik over een paar weken het eindresultaat laten zien van de kasten.


XXX Josse


Geen opmerkingen:

Een reactie posten